ΜΗΛΑ
Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.
Το φλούδι του μήλου περιέχει βιταμίνες αλλά και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες είναι πολύτιμες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Χάρη στη σύστασή τους, τα μήλα είναι χρήσιμα και για την καύση του λίπους, καθώς έχουν λίγες θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν ένα υπέροχο συνοδευτικό σε γεύματα.
Τα μήλα είναι καλό να καταναλώνονται μετά από κάποιο γεύμα γιατί οι πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που περιέχουν, ενισχύουν το μεταβολισμό του οργανισμού και υποβοηθούν τη διαδικασία της πέψης.